2020 DARMA årsmøde
DARMA’s årsmøde 2020 blev aflyst på grund af Corona virus og lockdown. I stedet blev de tre faglige oplæg afholdt som webinars.
Søren Obed Madsen, Professionshøjskolen Absalon om samarbejdet med forskellige forskertyper.
Systemizerprofilen og arbejdsmiljø
Personer med en Systemizer profil er mennesker, som udmærker sig ved en højere grad af kreativitet, innovation, organisationstalent eller “ud af boksen tænkning” end gennemsnittet. Der findes to hovedgrupper af personer med en Systemizer profil. Den ene gruppe opfinder og udvikler nye systemer, den anden gruppe vedligeholder og udvikler eksisterende systemer. Tjek din egen profil på www.systemizer.dk og hør med, når Søren Obed Madsen fortæller om profilen og samarbejdet mellem forskellige profiler.
Pernille Steen Pedersen, CBS om Stress og Skam
Slip stress ud af skammekrogen – et forsvar for arbejdsfællesskabet
Arbejdet er blevet en del af identiteten for mange. Forandringer, øgede krav om tværfaglige samarbejder og effektiviseringer er en del af hverdagen for mange af Darmas medlemmer, som kan være svære for den enkelte at håndtere, fordi man kan opleve at det går ud over fagligheden. Det stiller nye krav til både ledere og medarbejdere at navigere i. Pernille Steen Pedersen har i sin forskning undersøgt, hvad dette indebærer og opdaget, hvordan følelse af skam dukker op som et nyt arbejdsmiljøproblem i det moderne arbejdsliv. På webinaret d. 2. juni klokken 10 kan du høre om forskningen som peger mod nye, fælles løsninger. Her vil Pernille introducere nogle helt nye forskningsbaserede værktøjer til at sætte stressforebyggelse på dagsordenen.
Pernille Steen Pedersen har en Ph.D. i ledelse og er ansat som post.doc på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS. I sin forskning har hun særligt fokus på, hvad det er der gør os stressede i arbejdslivet og hvordan vi kan blive bedre til at hjælpe hinanden i perioder med stort arbejdspres. Pernille udgav i 2016 den forskningsbaserede bog ”Slip stress ud af skammekrogen”. Forud for sin afhandling arbejdede Pernille 10 år i Beskæftigelsesministeriet, hvor hun bl.a. arbejdede med sygefravær. I sit nye forskningsprojekt har hun i samarbejde med parterne på det kommunale område og tre kommuner udviklet og afprøvet nye forskningsbaserede stress-værktøjer, læs mere om forskningsprojektet på: https://vpt.dk/stress-projekt
Kaare Aagaard, AU
Forskningsfinansiering og Matthæuseffekter. Tendenser, mekanismer og mulige tiltag