Rapport fra DARMA stipendiemodtager Jane Finnerup Johnsen
2023-08-20
News Published
2023-08-20
Rapport fra DARMA stipendiemodtager Jane Finnerup Johnsen
Jane Finnerup Johnsen fra CBS har modtaget et DARMA-stipendie og skriver her sin rapport
Jane Finnerup Johnsen fra CBS har modtaget et DARMA-stipendie til at holde oplæg på INORMS, 2023 i Durban, Sydafrika.
Afrapportering til DARMA – deltagelse med oplæg på INORMS, Durban, Sydafrika 30. maj til 2. juni, 2023
Deltagere fra CBS: Stine Skipper, Veronica Chesi, Christine Hagberg og Jane Finnerup Johnsen (oplægsholder)
Copenhagen Business School – CBS deltog på INORMS med et oplæg med titlen: Cracking the code to combining departmental and central collaboration for successful and efficient research support. Oplægget tog, lige som den Poster CBS også havde med, udgangspunkt i den særlige organisering og samarbejde mellem de såkaldte Funding Coordintorer og forskningstøtte konsulenterne i det centrale Research Support Office (RSO-kontor), og beskrev således i det godkendte abstract:
Et af de unikke træk ved Copenhagen Business School (CBS) Research Support, er udnævnelsen af såkaldte Funding Coordinators (FC) blandt de ledende fakultetsmedarbejdere på hvert institut, som arbejder tæt sammen med konsulenterne i forskningsstøttekontoret. Med en videnskabelig baggrund bringer FC’erne andre kvaliteter til ansøgningsprocessen og kan spille en anden rolle. Ved at bygge bro mellem FC’ernes og forskningskonsulenternes kompetencer ydes stærk og effektiv støtte til forskeren i ansøgningsprocessen og til afdelings- og afdelingsledelsen.
En anden unik egenskab er de centrale forskningsrådgiveres specialisering og professionalisme. Forskningsstøttekontoret (RSO) på CBS er opdelt i tre kildegrupper: EU-gruppen, der udelukkende fokuserer på EU-Kommissionens bevillinger; den offentlige gruppe med fokus på offentlige midler; og endelig den private gruppe, der beskæftiger sig med private fonde. Denne specialisering giver mulighed for et dybere kendskab til både de konkrete opslag, motivationerne bag og ikke mindst de politikker, der danner baggrund for opslagene, hvilket sikrer en unik og skræddersyet støtte til både den enkelte forsker og det bredere CBS-miljø, hvilket styrker organisationens strategiske ambitioner på dette område.
Oplægget var en del af en times præsentations session med overskriften: Professionalization and capacity development in research and innovation management: diversity & inclusion. CBS delte session med Witts University fra Sydafrika, som præsenterede: RMA as a unique subset of professional and administrative staff
Med udgangspunkt i abstractet foldede vi, med afsæt i CBS strategi og særligt nordiske tilgang, baggrunden for vores unikke organisering ud, som har resulteret i forbedret samarbejde og resultater. Men i den efterfølgende diskussion var det særligt forskningsrådgiveres specialisering og professionalisme der blev omdrejningspunktet.
Også Witts præsentation tog, med et konkret eksempel på hvilke grundlæggende kompetencer der er brug for, og hvordan de kan niveaudeles således at man har et overblik over hvilken kompetencer både enheden og den enkelte forskningskonsulent har, udgangspunkt i dette centrale spørgsmål. Dette danner grobund for at der til stadighed kan arbejdes med udviklingen af enhedens professionalisme. Hvordan gør vi os relevante, hvordan opbygger vi kapacitet, og hvilken kapacitet er der brug for, og hvordan understøtter det kerneforretningen og vores organisationers overordnede strategi? Spørgsmål der i høj grad blev arbejdet med på konferencen generelt, og som også RSO på CBS har arbejdet særligt med i dette forår.
Vi fik således rigtigt meget med både fra denne session, men også fra konferencen generelt, som vi kan og vil bruge i det fremtidige arbejde.
På den baggrund har vi også udarbejdet et sæt centrale ”Take-Aways” fra konferencen, som i den kommende tid vil være udgangspunktet for udviklingen i RSO.