Forskningsleder til Forsvarsakademiet
Deadline
2022-04-18
Forskningsleder til Forsvarsakademiet
Forsvarsakademiet søger en koordinerende forskningsleder (chefkonsulent) til forskningsstøtteelementet i Afdeling for Uddannelsesstrategi og Forskningsstøtte
Vil du være med til at udvikle videns-, forsknings- og udviklingsmiljøet på Forsvarets akkrediterede uddannelser? Så tilbyder vi en interessant stilling, med masser af mulighed for faglig og personlig udvikling.
I stillingen får du ansvaret for at drive og udvikle forskningsstøtten på Forsvarsakademiet samt have en koordinerende rolle i vidensproduktionen. Det indebærer blandt andet udvikling og kvalitetssikring af forskning og udviklingsvirksomhed, stimulering af fagligt samarbejde på tværs af enheder, uddannelser og eksterne parter samt udvikling og drift af området for ekstern finansiering.
Om os
Du vil indgå i Afdeling for Uddannelsesstrategi og Forskningsstøtte, som er Center of Excellence inden for uddannelsesstrategi og uddannelsesudvikling i Forsvaret samt varetager den administrative støtte til Fakultetet. Sektionen har tætte berøringsflader med hele Forsvarsakademiets organisation samt alle aftagere af Forsvarets uddannelser. Sektionen refererer via dekanen direkte til Forsvarsakademiets chefgruppe. Enheden består af 14 medarbejdere med blandede civile og militære baggrunde. Alle har et solidt kendskab til uddannelsessystemet og Forsvaret. Selvom opgaveporteføljen er bred, er der et godt kammeratskab og fagligt sammenhold på tværs af enheden, og du kan forvente en livlig og underholdende hverdag.
Om stillingen
Stilingen som koordinerende forskningsleder med ansvar for ledelse af forskningsstøtten på Forsvarsakademiet er en stilling med mange forskellige opgaver og snitflader. Du vil i det daglige have ledelsesansvar for et team bestående af medarbejdere med forskellige faglige baggrunde, ligesom du i høj grad vil arbejde sammen med forskere og undervisere på Forsvarsakademiets uddannelser.
Du har en central og koordinerende funktion, hvor du ofte vil have chefkontakt. Du refererer i hverdagen til afdelingschefen, men vil i flere sammenhænge løse opgaver med direkte reference til dekanen. Som led i stillingen vil der være rig mulighed for professionel kompetenceudvikling.
Væsentlige arbejdsopgaver i stillingen er:
- Daglig ledelse af forskningsstøtteelementet på Forsvarsakademiet, herunder lede og styrke kvaliteten og udviklingen af Forsvarsakademiets forsknings- og udviklingsmiljø.
- Lede og udvikle Forsvarsakademiets arbejde med ekstern finansiering af forskning.
- Rådgivende funktion i forhold til Forsvarsakademiets direktion, fakultetsledelsen og institutterne.
- Koordinere håndteringen af ekstern finansiering sammen med enhedens regnskabsmedarbejder.
- Koordinere og drive Forsvarsakademiets Forsknings- og Udviklingsråd i samråd med dekanen, herunder fungere som dekanens stedfortræder i rådet.
- Koordinere faglige bedømmelser af videnskabelige medarbejdere.
- Bidrage til at udvikle og dokumentere koblingen af Forsvarsakademiets forskning og udviklingsvirksomhed til den militære praksis.
- Udvikle og vedligeholde bestemmelsesgrundlaget for forskning og udvikling på Forsvarsakademiet
Om dig
Det forventes, at du har en ph.d.-uddannelse og erfaring med egen forskning og publicering. Endvidere skal du have erfaring med arbejdet vedrørende ekstern finansiering, forskningsstøtte og et godt kendskab til de behov, vilkår og forhold der gælder for forskere og undervisere. Det forventes, at du har indgående viden om den aktuelle militære forskning og udvikling, der udføres i regi af Forsvarsakademiet.
Du har en åben og samarbejdende tilgang til opgaveløsningen og formår at opbygge og vedligeholde samarbejdsrelationer baseret på gensidig tillid og respekt. Du arbejder selvstændigt, men med et skarpt øje for hvad der skal koordineres og forventningsafstemmes i forhold til ledelse og kolleger.
Da arbejdet kræver omfattende koordination og langsigtet planlægning, er det en fordel, hvis du er god til at sætte ting i system og har et blik for at skabe sammenhænge mellem forskellige initiativer. Ligeledes skal du forvente en høj grad af selvstændighed i forhold til at træffe faglige valg som driver opgaver fremad.
Det er en fordel, hvis du er opsøgende af natur og god til at skabe relationer, da mange af opgaverne har forskellige samarbejdspartnere, også uden for akademiet. Det er ligeledes an fordel, hvis du har et solidt kendskab til Forsvarsakademiets forskningsindsats og indsigt i Forsvarets organisation, rolle og opgaver.
Ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som chefkonsulent med ledelse og aflønnet efter den til enhver tid gældende Akademikeroverenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i Staten. Derudover vil der, afhængig af dine kvalifikationer, være mulighed for at forhandle tillæg. Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiverfinansieret pensionsordning på 17,1 %.
Som ansat på Forsvarsministeriets område er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne under hele ansættelsesforløbet.
KONTAKT OG ANSØGNING
Du er meget velkommen til at høre mere om stillingen hos Afdelingschef oberstløjtnant Henrik Jedig Jørgensen på mail: fak-usf-ch@mil.dk eller mobil: 2537 9287.
Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du ringe til HR-konsulent Sandra Bengtson Heede på telefon 728 19172.
Stillingen er til besættelse fra 1. maj 2022 eller snarest derefter. Ansøgningsfristen er 18. april 2022. Vi forventer at afholde samtaler umiddelbart herefter.
Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.
I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.
OM FORSVARSAKADEMIET
På Forsvarsakademiet uddanner vi fremtidens ledere i Forsvaret, så de bliver nogle af de dygtigste i NATO. Vores uddannelser er forankret i den militære profession inden for både Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet samt de elementer, der går på tværs af de tre værn.
Uddannelserne spænder over de grundlæggende sergent- og officersuddannelser i et af de tre værn eller som sprogofficer, over videreuddannelseskurser og enkeltstående kurser for Forsvarets ansatte, til Master i Militære Studier. Alle videregående uddannelser er baseret på forskning inden for vores tre kerneområder; militære operationer, militær strategi og militær ledelse, som bliver varetaget af akademiets fem institutter. Udover at levere forskningsbaseret undervisning bruges vores militære viden også bredt i og uden for Forsvaret til gavn for samfundet, vores allierede og øvrige partnere. Akademiet har et stort netværk af samarbejdsparter ved både danske og udenlandske forsknings- og uddannelsesinstitutioner, og bidrager til udvikling af NATO’s doktriner og forskningsprojekter. Læs mere om Forsvarsakademiet på: fak.dk
Læs mere om Forsvaret som arbejdsplads på www.Forsvaret.dk