Forskningskonsulent til Institut for Kommunikation og Kultur’s ledelsessekretariat (AU)
Deadline
2022-06-15
Forskningskonsulent til Institut for Kommunikation og Kultur’s ledelsessekretariat (AU)
Der er tale om en fuldtidsstilling (37 timer om ugen) med tiltrædelse 1. september 2022.
Arbejdsstedet er Langelandsgade 139, 8000 Aarhus C.
Institut for Kommunikation og Kultur (IKK) ønsker at styrke støtten til forskningsområdet, og vi søger derfor en forskningskonsulent, der kan tilbyde kvalificeret sparring til instituttets ledelse og til forskerne om deres forskningsprojekter, -ideer, -ansøgninger, -vilkår og gennemførsel. Som forskningskonsulent vil du arbejde tæt sammen med instituttets øvrige konsulenter og du kommer til at arbejde opsøgende og selvstændigt med en bred vifte af både strategiske og praktiske forskningsunderstøttende opgaver, både i relation til institutlederen, viceinstitutlederen for forskning og instituttets forskere.
Om institutledelsen og ledelsessekretariatet på IKK:
Institutledelsen består af institutleder, to viceinstitutledere, studieleder, sekretariatsleder og instituttets ni afdelingsledere. Ledelsessekretariatet består ud over den opslåede stilling af tre konsulenter og to institutsekretærer, og personaleledelsen varetages af instituttets sekretariatsleder. Ledelsessekretariatet yder daglig professionel ledelsesbetjening af institutleder, viceinstitutledere og studieleder og står for instituttets tværgående projekter.
Ledelsessekretariatet samarbejder desuden med instituttets fire lokale sekretariater, de to andre institutter på Arts, administrationscenter Arts, dekanatet, administrative enheder på AU-niveauet samt eksterne samarbejdspartnere.
Om stillingen:
De væsentligste opgaver er at
- styre interne processer for store ansøgningsrunder til både nationale og internationale opslag af eksterne forskningsmidler
- tilbyde kvalificeret sparring og velfunderet generalistlæsning i forbindelse med større forskningsansøgninger til forskellige fonde
- identificere ansøgningspotentialer i afdelinger og programmer (i tæt samarbejde med afdelingsledere og forskningsprogramledere) med det formål at understøtte nye potentielle ansøgere i deres projektudvikling
- medudvikle forskningsstrategiske indsatser i forhold til særlige grupper af ansatte og virkemidler
- planlægge og udføre review-processer i samarbejde med instituttets forskningsudvalg
- lave forskningsstrategiske analyser og forskningsunderstøttende udviklingsopgaver i tæt samarbejde med institutleder, viceinstitutleder for forskning samt instituttets øvrige konsulenter
- sekretariatsbetjene forskningsudvalget
- bidrage til den løbende og tværgående opgavevaretagelse i instituttets ledelsessekretariat
- varetage forskningsrelaterede kommunikationsopgaver, såsom udarbejdelse af sagsfremstillinger, referater, prisindstillinger, anbefalinger, høringssvar mv.
- være et vigtig bindeled til AU’s centrale forskningsstøtteenhed, instituttets projektøkonomer, og forskningskonsulenterne på fakultetets øvrige institutter samt fakultetets rådgiver for forskning og talentudvikling
Dine kvalifikationer
Som forskningskonsulent skal du være lydhør og imødekommende, være god til at skabe relationer og arbejde selvstændigt samt trives i en forskningsunderstøttende rolle, hvor der forekommer både udviklings- og driftsopgaver. Du skal lyst til at gøre en forskel i et akademisk miljø i en stilling, der både kræver en veludviklet evne til fordybelse, samarbejde og til at styre mange sideløbende processer.
Du har:
- en relevant kandidatuddannelse, evt. en ph.d.-grad, inden for det humanistiske felt
- kompetencer inden for forskningskommunikation og –formidling
- en veludviklet budgetforståelse
- stærke kompetencer inden for Excel
- stærke og præcise skriftlige og mundtlige formuleringsevner på såvel dansk som engelsk
- erfaring med at arbejde i et forskningsmiljø
- interesse for forskningspolitik og forskningsvilkår
Derudover er det en fordel, men ikke et absolut krav, at du har:
- erfaring med ledelsesstøtte
- erfaring med forskningssupport – fx med at bistå forskere ift. projekt- og fundingrelaterede opgaver
- indsigt i regler og retningslinjer for ansvarlig forskningspraksis
Vi tilbyder:
- en stilling med selvstændig opgavevaretagelse, løbende faglig udvikling og en bred kontaktflade til en række vigtige forskningsmiljøer inden for et bredt spektrum af det humanvidenskabelige felt
- en stilling med et tæt samarbejde med forskere og med instituttets ledelse
- et godt samarbejde og kollegialt fællesskab i instituttets sekretariat
- gode muligheder for kompetenceudvikling og for løbende sparring med de øvrige forskningsunderstøttende medarbejdere på Arts
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte forskningskonsulent Pernille Roholt: 93 50 89 83, viceinstitutleder Carsten Stage: 93 52 17 58 eller sekretariatsleder Tine Arsinevici: 40 86 57 27.
Ansøgningsfrist 15.06.2022.
Ansættelsessamtaler forventes afholdt den 20. juni og en evt. 2. samtale den 28. juni.
Institut for Kommunikation og Kultur er et af tre institutter under fakultetet Arts. Instituttet danner ramme om international forskning og uddannelser fra bachelor- til ph.d.-niveau inden for bl.a. litteraturstudier, informations- og medievidenskab, de æstetiske fag, lingvistik, kognitionsvidenskab, nordisk, vesteuropæiske sprog- og kulturfag samt international virksomhedskommunikation. Instituttet er fordelt på fire lokationer og har ni afdelinger, ca. 48 uddannelser, 3.500 studerende og ca. 470 medarbejdere.
IKK’s strategi følger AU’s og fakultetets tredeling (uddannelse, forskning og eksternt samarbejde), og vi ser en øget sammenbinding af de tre områder som en væsentlig forudsætning for at nå nogle af vores primære mål – herunder at styrke forskningsbaseringen af uddannelserne, øge vores kandidaters beskæftigelsesgrad samt øge omfanget af ekstern finansiering.
Løn og ansættelsesvilkår
I henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Akademikernes Centralorganisation.Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.
Faculty of Arts
Arts er et af fem hovedområder på Aarhus Universitet.
Arts bidrager til Aarhus Universitets forskning, talentudvikling, videnudveksling og uddannelser.
Med omkring 550 videnskabelige medarbejdere, 275 ph.d.-studerende, 9.500 bachelor- og kandidatstuderende samt 1.500 studerende på efter/videreuddannelse udgør Arts et stærkt og mangfoldigt forsknings- og uddannelsesmiljø.
Arts består af Institut for Kommunikation og Kultur, Institut for Kultur og Samfund og Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse. Enhederne huser hver især stærke fagmiljøer og danner udgangspunkt for interdisciplinær forskning og uddannelse.
Fagmiljøerne og uddannelserne på Arts indgår i internationale samarbejder og har et fælles mål om at bidrage til udviklingen af viden, velfærd og kultur i interaktion med det omgivende samfund.
Læs mere på arts.au.dk
Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.