DARMA Årsmøde 2019: Fremtidens Forskningsstøtte
21-22 maj Hotel Sinatur Storebælt
På DARMA’s årsmøde 2019 sætter vi fokus på fremtidens forskningsstøtte, som bliver det bærende tema for dag 1. Vi skal tage et kig i krystalkuglen og vi går i dialog med fonde for at få deres bud på, hvad vi kan forvente for udviklingen af forskningsstøtte og forskningsledelse på vores respektive arbejdsområder. Vi afslutter dag 1 med ordinær generalforsamling. På anden-dagen har vi fire spændende parallelle sessioner, vi skal høre om forskningsstøtte og digitale teknologier, og så skal vi selvfølgelig bruge tiden sammen til uformelle drøftelser, netværk og lærerige samtaler.
Venlig hilsen DARMA’s bestyrelse
PROGRAM
Tirsdag den 21. maj
09.30-10.00 Registrering og kaffe
10.00 Annedorte Vad, DARMA President byder velkommen til årsmødet
Introduktion til dagens program v. Facilitator Anna Laybourn, Brain2Business
Fondenes Videnscenter v/Kommunikationschef Jakob Møller Overgaard:
Præsentation af Fondenes Videnscenter, deres rolle og opgaver
11.00 – 11.20: Kaffepause
Nødvendig nysgerrighed: Erfaringer fra kompetenceudviklingskurset "Digital Literacy" på Arts, Aarhus Universitet v/ Mads Rosendahl Thomsen
I 2018 deltog 40 forskere og 8 udviklere og informationsspecialister i kompetenceudviklingskurset "Digital Literacy". Mads Rosendahl Thomsen vil tale om erfaringerne fra et kursus for forskere af forskere, hvor der var fokus på udvikling af egne projekter og på at få VIP og TAP til at samarbejde.
12.10-13.10 Frokost
DARMA Funders’ Forum
Indblik i bevillingsgiveres syn på forskningsfinansiering v/
- Villum Fonden
- Novo Nordisk fonden
- Innovationsfonden
- Danmarks Frie Forskningsfond
Anna Laybourn visualiserer undervejs hovedbudskaber fra paneldiskussionen.
14.15-14.35: Kaffepause
Keynotespeaker: Birgitte Boesen, büroCPH:
Fonde i bevægelse
Diskussion og refleksion over dagen:
Hvordan kan vi sætte en struktur op i støtteenhederne for at blive succesfulde ved fondene, og hvordan kan DARMA understøtte os?
16.45: Pause og indchekning
17.00-18.00: DARMA Generalforsamling 2019: se særskilt dagsorden efter vedtægterne
19.00 Konferencemiddag
Onsdag den 22. maj
09.00 Godmorgen
Keynotespeaker: Anders Søgaard:
Hvordan vil automatisering og intelligente systemer påvirke fremtidens forskningsstøtte og fundingprocesser?
10.10-10.30: Kaffepause
10.30-11.45 Parallelle sessioner:
Session 1: Research Professional:
How to raise your insitution’s research profile, increase research funding and improve efficiencies with Research Professional: a look at some of the tools available for research support teams to save time, share critical information and improve workflows
Session 2: Fonde.dk:
How to manage grant application processes and make grant administration smarter! An introduction to a new browser-based CRM application for fundraising professionals, which will tell you what you need to do - and when to do it - to keep your fundraising efforts running.
Session 3: Impact:
DARMA Impact Netværket er glade for på årsmødet 2019 at kunne præsentere udbyttet af arbejdet i netværket, som blev dannet i slutningen af 2018. Netværket havde besøg af Dr. David Phipps fra Toronto i Canada den 4. februar i 2019, og efter hans besøg har vi arbejdet i 4 forskellige grupper, som alle har udarbejdet det materiale som nu kan findes på DARMA’s hjemmeside. På denne session vil vi præsentere resultatet af netværkets arbejde og arbejde med fremtidige muligheder og ønsker til hjemmesiden.
Gruppe 1: What is Impact: Enno Hofeldt (CBS)
Gruppe 2: Support for making Impact: Kirsten Gelting (KU)
Gruppe 3: Developing pathways to impact: Karla Douw (SDU)
Gruppe 4: Impact cases: Jane Tymm-Andersen (AAU)
Alle med adgang til DARMA's hjemmeside er mere end velkomne til at anvende det udarbejdede materiale
Session 4: Forskningssupport og de private fonde i Danmark
I denne parallelsession sætter vi fokus på forskningsstøttens rolle i forhold til at indgå proaktivt i strategiske dialoger og processer i krydsfeltet mellem fagmiljøer, institutioner, eksterne partnere og fonde. Et vigtigt formål er desuden at sætte gang i en ERFA-gruppe for de medlemmer i DARMA som arbejder mere strategisk med de private fonde. Sessionen indledes med et par strategieksempler og følges af åben diskussion. Sessionen køres af Nicolaj Tofte Brenneche (AAU) og Philipp Ostrowicz (CBS).
11.45-12.15 Modtagere af DARMA rejsestipendier: Annelie Jepsen, der modtog et rejsestipendie fra DARMA 2018 til poster-præsentation på INORMS 2018 konferencen.
Posteren handler om hendes arbejde med at systematisere og visualisere arbejdsprocesserne i Research Support.
12.15-12.30 Afrunding
12.30: Frokost
DARMA årsmøde 2019 program.pdf