DARMA Home

Boganmeldelse: Susanne Teglkamp: Der er ingen lette veje gennem helvede

14 Aug 2021 10:20 | Annedorte Vad (Administrator)

Boganmeldelse: Susanne Teglkamp: Der er ingen lette veje gennem helvede – og andre gode råd om ledelse, arbejdsliv og personlig udvikling.

Der er kun få nyhedsbreve og konsulentklummer som jeg har haft overskud til at følge særligt længe og reelt får læst. Men en af undtagelserne har været Susanne Teglkamps, som hver uge udsender et råd om ledelse, karriere, kommunikation eller arbejdslivet i det hele taget.

Da Susanne Teglkamp så samlede sine råd i en bog og jeg fik mulighed for at få et anmeldereksemplar slog jeg til med det samme. Bogen fungerer bedst som et opslagsværk, og i indledningen står der da også, at man ikke skal læse bogen fra ende til anden. At læse rådene i små doser giver nemlig tid til at reflektere over rådet. Susanne skriver også, at man ikke skal sluge rådene råt, og det kan jeg godt lide. I stedet for at sælge sig selv som know-it-all og kuren der bare virker, skriver Susanne, at "Gode råd er ikke altid gode. Nogle gange er der elementer i dem, du kan bruge. Andre gange er det deciderede dårlige råd. Pointen er, at du hverken skal æde de gode råd råt eller straks kassere dem, men du skal forholde dig til dem". Og det er præcis en af de ting det der giver rådene fra Susanne styrke i min optik.

Susannes råd finder jeg ofte meget relevante og relaterbare til mit arbejdsliv. Jeg kan især godt lide at de enkelte råd foldes ud en kort og konkret tekst, og altid suppleres med et par spørgsmål som vækker eftertanke. Jeg har altid fundet Susannes Søndagsråd meget relevante. Nogle af rådene kunne jeg godt have brugt tidligere, som en del af svaret på de problemstillinger jeg har mødt i løbet af min karriere, men på den anden side har jeg kunne reflektere over dem på en anden måde efter en endt konflikt, og det tror jeg kan styrke mig til at løse fremtidige lignende situationer. Som sagt er styrken i Susannes bog og søndagsråd, at de inspirerer og lægger op til refleksion.

Bogen kan købes hos forlagene og direkte fra Susanne på https://www.teglkamp.dk/

Du kan i bogen blandt andet læse følgende gode råd:

- Er du leder, så sæt dig i førersædet

- Skab følgeskab

- Du skal ikke være ekspert på alting – det har du folk til

- Gå ikke i ’elefantfælden’

- Undgå den sure kontrollantrolle

- Kast håndklædet i ringen og gå hjem med sejren!

- Der er ingen nemme genveje gennem helvede

- Sådan afvæbner du en erklæret modstander

Bogen kan købes hos forlagene og direkte fra Susanne på https://www.teglkamp.dk/


© DARMA – CVR: 35977880

Powered by Wild Apricot. Try our all-in-one platform for easy membership management